jump to navigation

Framtidens Internet (igen) december 16, 2008

Posted by Peter Johansson in Blandat, Framtidens lärande, Internet.
trackback

Under året har det kommit ett antal olika rapporter om framtiden på Internet ur olika perspektiv. För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om Stephen Downes blogginlägg The future of online learning. (Det är en lång text men Pelle Filipsson har gjort en sammanfattning i sin blogg). Via Jan Svärdhagens blogg om IT och Etik hittade jag ett inlägg om ett par nya undersökningar om Internets framtid.

En hel del av innehållet i dessa undersökningar kan man nästan klura ut på egen hand. Som att vi kommer att vara konstant uppkopplad med mobiler, datorerna kommer att bli mindre och snabbare och kommer att finnas överallt. Fast att förutspå teknik är en sak. Det som är betydligt roligare att läsa och prata om är hur utvecklingen kommer att påverka individer och samhälle. (Tänk bara på förändringen som har skett de senaste 12-13 åren sedan webbläsaren och mobilen kom).

Jan skriver också att det är väldigt svårt att förutspå framtiden på Internet. Det håller jag med om. Utveckligen de kommande 10-12 åren kommer att gå en i rasande fart och var vi kommer att befinna oss 2020 vet nog ingen. På tröskeln står även forskning runt nanoteknik och bioteknik och vad det kommer att bidra med kan man bara fantisera om.

Annonser

Kommentarer

1. Tomas Lindroth - februari 25, 2009

Hej, kika på detta från Ted.com

Han som pratar, Kevin Kelly är exec editor på Wired. Den blir lite väl teknikromantisk ibland. Men helhetsintrycket är mycket spännande…

2. Taren - mars 27, 2013

Wow! This can be one particular of the most helpful blogs
We’ve ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

3. Penney - juni 11, 2013

It is in reality a great and helpful piece of info.
I am happy that you shared this useful information with us.

Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.


Sorry comments are closed for this entry

%d bloggare gillar detta: