jump to navigation

Europeisk söktjänst för digitala lärresurser december 12, 2008

Posted by Peter Johansson in Digitala lärresurser, Repository.
trackback

EU-projektet MELT har utvecklat en europeisk söktjänst för digitala lärresurser där det går att leta efter lärresurser från 16 olika europeiska länger. För att söka används en  sökruta, taggar och ämneskategorier. De lärresurser som man förhoppnings finner går sedan att bokmärka och betygsätta. En hel del av lärresurserna använder sig även av Creative Commons.

Det hela är lovade men i dagsläget är det inte helt lätt att använda. Ett problem med söktjänster av det här slaget är att det på ena sidan måste ha ett innehåll för att man överhuvudtaget ska börja använda tjänsten. Åt andra sidan skapar för mycket innehåll problem för det tar helt enkelt för lång tid att hitta någon vettig lärresurs att använda.

Sedan blir jag lite fundersam när jag läser om innehållet i söktjänsten. Det delas upp i lärresurser och råmaterial men även termen lärobjekt används. Här tycker jag att det är på sin plats  att tänka på målgruppen och stryka vissa defintioner som egentligen bara förvirrar. (Jag kunde för övrigt inte hitta ett enda lärobjekt). Varför inte kalla allt för digitala lärresurser och låta en bild vara en bild och inte ett råmaterial?

Annonser
%d bloggare gillar detta: