jump to navigation

Workshop i digitala lärresurser april 28, 2008

Posted by Peter Johansson in Blandat.
trackback

Förra veckan var jag och en kollega i Luleå och pratade om digitala lärresurser och webb 2.0 med ett gäng omvårdnadslärare. Förutom en diskussion huruvida undervisningen påverkas av ett mer digitalt samhälle så ägnade vi en stor del av dagen av att titta på en liten del av den stora mängd lärresurser som finns tillgängliga på webben idag. För att göra det hela mer överskådligt så delade vi upp lärresurserna i undergrupper. Några exempel nedan:

Stöd för lärare som arbetar med digitala lärresurser:
Multimediabyrån, PIM, Pedagogiska resurser på Folkbildningsnätet, Svenska museifönstret,
Bygg upp din kunskap (CFL).

Allmäna resurser
SVT, UR, SR. Här tittade vi på föreläsningar om hälsa på SVT Play och om hur podradio fungerar.

Nya vägar till kunskap
Användningar av Google och Wikipedia i undervisningen. Wikipedia är alltid tacksamt att diskutera tillsammans med lärare men den här gången var det extra intressant eftersom eventuella fel i Wikipedia kan vara extra känsligt inom omvårdnad. Det tog inte många minuter innan några av lärarna hittade fel som de gick in och redigerade.

Webb 2.0
Här visade jag först Google Earth (och kopplingen till Wikipedia) som de flesta är bekanta med idag. Youtube är också en väldigt tacksam resurs att diskutera. Både från ett rent personligt perspektiv med tanke på vilken kulturskatt som finns där. Men där finns också intressanta föreläsningar. Här visade jag en föreläsning med Hans Rosling.

Bloggar och RSS
Trots ett mastigt program kunde vi avrunda med att deltagarna skapade ett eget bloggkonto (vi använde Blogger), och skapa ett första inlägg. Några satte även upp en RSS-läsare med hjälp av Netvibes.

Slideshare finns presentationen från dagen.

Annonser
%d bloggare gillar detta: