jump to navigation

Maktkamp 2.0 december 5, 2007

Posted by Peter Johansson in Bloggar, Samhällsutveckling, Skolan, Youtube.
Tags: , , ,
trackback

På SvD:s ledarsida kunde man under gårdagen läsa en artikel med rubriken  Makt 2.0 – Poliktik i det virtuella samhället.

Det finns ett gap mellan dem som förstår sig på den virtuella verkligheten och dem som inte gör det. Och det är just en maktfråga. Inflytande i verkliga livet kommer i allt högre grad att förutsätta att man förstår sig på Makt 2.0.” (SvD, 3 december 2007).

Därefter kommer några exempel på hur amerikanska politiker på mindre smickrande sätt har hamnat i rampljuset på Youtube. I vissa fall med så allvarliga konsekvenser att deras politiska karriär fått en rejäl törn. Artikeln i SvD ger exempel genom att länka till följande Youtube-klipp:

Ett annat exempel är hur demokraternas kandidater i USA:s presidentval använde Youtube där medborgare via webbkameror skickade in frågor som sedan besvarades av kanditaterna.

Hur kommer det se ut i Sverige 2010 när det är dags för nästa val? Hur stor genomslagskraft kommer bloggare att ha? Kommer partiledardebatt ske på webben? Kommer sajter som Youtube användas för att skapa debatt på liknande sätt?

Annonser

Kommentarer

1. Politik och nya medier « Webbpedagogik - november 12, 2008

[…] nästan ett år sedan skrev jag ett inlägg om hur amerikanska politiker använder Youtube i kampanjerna. Bland annat funderade jag på hur pass mycket sociala medier kommer att användas […]

2. Twixdagen - Nu ska de folkvalda mikroblogga « Webbpedagogik - februari 13, 2009

[…] in Microbloggar, Sociala nätverk. trackback I december 2007 skrev jag ett inlägg om hur Youtube påverkade politiken i USA och undrade hur stor genomslagskraft sociala medier skulle ha i Sveriges kommande val 2010. Jag var […]

3. http://capsicumextractpremium.com - juni 12, 2013

I am regular reader, how are you everybody? This article posted at
this website is actually pleasant.


Sorry comments are closed for this entry

%d bloggare gillar detta: